Dzisiaj jest: Piątek, 18.09.2020 Imieniny: Ireny i Józefa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka kalafiorowa z wędliną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka kalafior
  • 4-5 sztuk ugotowanych na twardo jajek
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 15 dag  wędliny drobiowej
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • majonez

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafiora podziel na różyczki, ugotuj w osolonej wodzie na półmiękko. Odstaw do ostygnięcia, a następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Kukurydzę odsącz z zalewy. Cebulę, jajka, wędlinę oraz paprykę pokrój w małą kostkę. Dodaj do kalafiora. Wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE