Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka kalafiorowa z wędliną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka kalafior
  • 4-5 sztuk ugotowanych na twardo jajek
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 15 dag  wędliny drobiowej
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • majonez

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafiora podziel na różyczki, ugotuj w osolonej wodzie na półmiękko. Odstaw do ostygnięcia, a następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Kukurydzę odsącz z zalewy. Cebulę, jajka, wędlinę oraz paprykę pokrój w małą kostkę. Dodaj do kalafiora. Wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE