Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 puszka ananas
1 sztuka kalafior
3 łyżki sok z buraka
30 g orzechy włoskie
łuskane1 opakowanie majonez
mały słoik2 łyżki jogurt naturalny
1 łyżeczka curry
1/2 pęczki natka pietruszki
sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ananasy osącz z zalewy i pokrój w kostkę. Kalafior podziel na różyczki i ugotuj w wodzie zaróżowionej sokiem z buraka. Odcedź, ostudź.
- Orzechy posiekaj. Natkę opłucz, osusz i posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj.
- Majonez wymieszaj z jogurtem, solą oraz curry. Powstałym sosem polej sałatkę, wymieszaj. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa