Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 600 g kalafior
- 500 g arbuz
- 3 łyżki ziarna słonecznika
wyłuskane - cukier
do smaku - sól
do smaku
- Sos:
- 150 g jogurt naturalny
- 4 łyżki majonez
- 1/2 łyżeczki skórka z cytryny
- pieprz biały
do smaku - sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Składniki sosu przełóż do miski. Dopraw do smaku pieprzem i solą, wymieszaj. Odstaw.
- Kalafior podziel na różyczki, opłucz i gotuj przez 4 minuty w osolonym wrzątku. Osącz, ostudź.
- Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni. Miąższ arbuza pokrój w kostkę i oczyść z pestek.
- W misce wymieszaj kalafior z arbuzem. Polej sosem, wymieszaj. Na koniec posyp pestkami.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne