Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
600 g kalafior
500 g arbuz
3 łyżki ziarna słonecznika
wyłuskanecukier
do smakusól
do smaku
- Sos:
150 g jogurt naturalny
4 łyżki majonez
1/2 łyżeczki skórka z cytryny
pieprz biały
do smakusól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Składniki sosu przełóż do miski. Dopraw do smaku pieprzem i solą, wymieszaj. Odstaw.
- Kalafior podziel na różyczki, opłucz i gotuj przez 4 minuty w osolonym wrzątku. Osącz, ostudź.
- Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni. Miąższ arbuza pokrój w kostkę i oczyść z pestek.
- W misce wymieszaj kalafior z arbuzem. Polej sosem, wymieszaj. Na koniec posyp pestkami.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne