Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 sztuka kalafior
mały1 opakowanie pieczarki konserwowe
słoik1/2 puszki groszek konserwowy
150 g fasolka szparagowa
zielona, gotowana3 sztuki jajka
ugotowane na twardo2 łyżki oliwki zielone
bez pestek2 łyżki majonez
2 łyżki jogurt naturalny
1 łyżeczka curry
sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kalafior podziel na różyczki, łodygi pokrój w plasterki. Następnie wrzuć kalafior do osolonego wrzątku i gotuj przez 2 minuty. Odcedź.
- Pieczarki osącz, pokrój w ćwiartki. Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki, a jajka w kostkę.
- Wszystkie składniki sałatki włóż do miski. Dodaj majonez, jogurt i curry. Wymieszaj. Przed podaniem udekoruj oliwkami.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa