Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka kalafior
- 1 puszka tuńczyk
w oleju - 5 sztuk ogórek kiszony
- 1/2 sztuki cebula
- 4 łyżki majonez
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - 1 garść szczypior
do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kalafior podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź. Cebulę obierz i razem z ogórkami pokrój w kostkę. Tuńczyka odsącz z zalewy.
- Kalafior, cebulę, ogórki i tuńczyka przełóż do miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj.
- Przed podaniem posyp sałatkę pokrojonym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników