Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka kalafiorowo-tuńczykowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
By sałatka kalafiorowo-tuńczykowa była bardziej dietetyczna można w niej zastąpić majonez jogurtem naturalnym.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka  kalafior
  • 1 puszka  tuńczyk
    w oleju
  • 5 sztuk  ogórek kiszony
  • 1/2 sztuki  cebula
  • 4 łyżki  majonez
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 garść  szczypior
    do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafior podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź. Cebulę obierz i razem z ogórkami pokrój w kostkę. Tuńczyka odsącz z zalewy.
  2. Kalafior, cebulę, ogórki i tuńczyka przełóż do miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj.
  3. Przed podaniem posyp sałatkę pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE