Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 łyżeczka sezam ziarenka
1 pęczek kolendra
natka1 pęczek koperek
1 pęczek natka pietruszki
1 sztuka ogórek zielony
200 g paluszki krabowe
- Sos:
2 sztuki sok z limetki
1 łyżka miód
5 łyżek oliwa
1 łyżka olej sezamowy
sól
do smakupieprz
do smakuchili (przyprawa)
do smaku, w proszku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sezam upraż na suchej patelni. Całą zieleninę grubo posiekaj. Ogórek razem ze skórką pokrój obierakiem wzdłuż na wstążki.
- Składniki sosu dokładnie wymieszaj z rozdrobnionymi paluszkami krabowymi. Odstaw na 20 minut do lodówki.
- Po tym czasie wymieszaj sos z zieleniną i ogórkiem.
Źródło przepisu: Moje gotowanie