Dzisiaj jest: Środa, 21.10.2020 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka krabowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę krabową najlepiej podawać z bagietką i masłem. Przed podaniem sałatkę można udekorować natką pietruszki.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  paluszki krabowe
    surimi
  • 2 puszki  groszek konserwowy
  • 4 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
  • 5 łyżek  majonez
    sałatkowy
  • 3 łyżki  natka pietruszki
    drobno posiekana
  • 1 łyżeczka  sok z cytryny
  • sól
    do smaku
  • pieprz biały
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Paluszki krabowe pokrój, posyp je posiekaną natką pietruszki, skrop sokiem z cytryny i dopraw solą oraz pieprzem.
  2. Jajka obierz ze skorupek, pokrój w ćwiartki. Groszek odsącz z zalewy.
  3. Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dodaj majonez i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Zobacz więcej na temat:

sałatka krabowaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE