Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g paluszki krabowe
surimi - 2 puszki groszek konserwowy
- 4 sztuki jajka
ugotowane na twardo - 5 łyżek majonez
sałatkowy - 3 łyżki natka pietruszki
drobno posiekana - 1 łyżeczka sok z cytryny
- sól
do smaku - pieprz biały
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Paluszki krabowe pokrój, posyp je posiekaną natką pietruszki, skrop sokiem z cytryny i dopraw solą oraz pieprzem.
- Jajka obierz ze skorupek, pokrój w ćwiartki. Groszek odsącz z zalewy.
- Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dodaj majonez i wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa