Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1/2 szklanki kasza kuskus
1 sztuka pomidory
1 puszka tuńczyk
w oleju1 garść oliwki czarne
1 pęczek szczypior
1 garść żurawina
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Tuńczyka odsącz z oleju, zachowując olej. Kaszę kuskus przygotuj według przepisu, przestudź. Następnie rozłóż na talerze i polej olejem z tuńczyka.
- Następnie wyłóż kawałki tuńczyka. Pomidora pokrój w kostkę. Oliwki pokrój w plasterki i rozłóż na wierzchu sałatki.
- Szczypiorek posiekaj i posyp nim sałatkę. Na koniec dodaj żurawinę i dopraw danie do smaku solą oraz pieprzem.
Źródło przepisu: Lekko i zdrowo