Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka litewska z łososiem i kiszonymi ogórkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  filetów z łososia
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 2 sztuki ogórki kiszone
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 szklanka  majonezu
  • 1 sztuka i 1/2 łyżki soku z cytryny
  • 2 sztuki jajka
  • sól
  • 1-2 łyżki  chrzanu

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę umyj, obierz i ugotuj na niej wywar. Łososia umyj, włóż do wywaru i gotuj przez 20 minut. Wyjmij i pokrój na kawałki.
  2. Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Ziemniaki umyj, ugotuj, obierz i razem z ogórkami pokrój w kostkę.
  3. Rybę, ziemniaki oraz ogórki wrzuć do miski. Dodaj chrzan, szczypiorek oraz sól. Majonez dopraw sokiem z cytryny i polej sałatkę. Wymieszaj. Na wierzchu sałatki ułóż jajka. Podawaj z ciemnym pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE