Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 kg filetów z łososia
1 pęczek włoszczyzny
3 sztuki ziemniaki
2 sztuki ogórki kiszone
1 pęczek szczypiorku
1 szklanka majonezu
1 sztuka i 1/2 łyżki soku z cytryny
2 sztuki jajka
sól
1-2 łyżki chrzanu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Włoszczyznę umyj, obierz i ugotuj na niej wywar. Łososia umyj, włóż do wywaru i gotuj przez 20 minut. Wyjmij i pokrój na kawałki.
- Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Ziemniaki umyj, ugotuj, obierz i razem z ogórkami pokrój w kostkę.
- Rybę, ziemniaki oraz ogórki wrzuć do miski. Dodaj chrzan, szczypiorek oraz sól. Majonez dopraw sokiem z cytryny i polej sałatkę. Wymieszaj. Na wierzchu sałatki ułóż jajka. Podawaj z ciemnym pieczywem.
Źródło przepisu: Przyślij przepis