Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 8 - 10 osób
Składniki
- Sałatka:
- 300 g makaron
rurki - 2 sztuki awokado
dojrzałe - 500 g pomidory
- 400 g ser feta
- 1 garść roszponka
- 1 garść rukola
- 2 garści bazylia
posiekana
- Sos:
- 4 łyżki oliwa z oliwek
- 4 łyżki sok z cytryny
- 1 sztuka skórka z cytryny
- 3 łyżki kapary
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sos: Sok i skórkę z cytryny wymieszać z oliwą i kaparami.
- Sałatka: Makaron ugotować al dente, przepłukać w durszlaku zimną wodą i odsączyć.
- Awokado obrać ze skórki, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny.
- Pomidory i fetę pokroić w kostkę.
- Wszystkie składniki wymieszać w salaterce i polać sosem.