Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 300 g makaron fusilli (świderki)
- 200 g mięso kraba
z puszki - 1/2 główki kapusta pekińska
- 1 sztuka ogórek zielony
- 1 sztuka cebula czerwona
- 1 kawałek imbir
3-centymetrowy - 1 sztuka chili papryczka
- 1 garść pomidorki koktajlowe
- 1/2 sztuki limonka
- 1/2 szklanki majonez
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku, odcedź i zostaw do ostygnięcia. Kapustę pekińską poszatkuj. Ogórek umyj, pokrój w plasterki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Wymieszaj składniki z mięsem kraba.
- Pomidorki umyj. Imbir obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Chili przekrój, usuń pestki i posiekaj. Majonez połącz z imbirem, chili, sokiem z limonki, solą oraz pieprzem. Sałatkę polej sosem, wymieszaj. Przed podaniem udekoruj pomidorkami.
Źródło przepisu: Sałatki