Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 250 g makaronu muszelki
- 500 g mięsa mielonego
- 200 g sera żółtego
- 1 sztuka czerwona cebula
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
- 1 sztuka duża czerwona papryka
- 1 sztuka mały słoik majonezu
- olej
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 4 ząbki czosnku
- przyprawa do gyrosa
- sól
- bazylia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj al dente, odcedź i odstaw do przestygnięcia.
- Mięso oprósz przyprawą do gyrosa, podsmaż i ostudź. Kukurydzę i fasolę odsącz. Paprykę, cebulę i ser pokrój w kostkę.
- Do miski przełóż makaron. Dodaj podsmażone mięso, pokrojone warzywa i ser. Wsyp fasolę oraz kukurydzę.
- Czosnek obierz, drobno posiekaj i wymieszaj z jogurtem. Dodaj majonez oraz roztartą w dłoniach bazylię. Wymieszaj. Sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Przyślij przepis