Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 300 g makaron
muszelki - 5 kawałków seler naciowy
młode łodygi z listkami - 1 garść pomidorki koktajlowe
- 1 sztuka cebula czerwona
- 2 gałązki natka pietruszki
- 2 gałązki bazylia
- 2 gałązki tymianek
- 1/2 sztuki cytryna
- 1/2 szklanki majonez
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź i zostaw do ostygnięcia. Seler naciowy umyj, pokrój na kawałki. Pomidorki opłucz, przetnij na pół. Cebulę obierz, pokrój w piórka.
- Do miski wrzuć makaron, seler, pomidorki oraz cebulę. Wymieszaj.
- Zioła umyj, posiekaj i wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki