Dzisiaj jest: Sobota, 15.03.2025 Imieniny: Ludwiki i Klemensa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka makaronowa ze szparagami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka makaronowa ze szparagami to przepis na smaczne i zdrowe drugie śniadanie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  makaron penne (rurki)
  • 1 pęczek  szparagi zielone
  • 1 garść  pomidorki koktajlowe
  • 1 ząbek  czosnek
  • 3 gałązki  bazylia
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi umyj, odetnij końcówki i pokrój na kawałki. Upiecz w piekarniku przez 10 minut w 180 st. C.
  2. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku, osącz i zostaw do przestygnięcia. Pomidorki opłucz, przekrój na połówki i wymieszaj z makaronem i szparagami.
  3. Bazylię umyj, osusz i posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. W oddzielnej miseczce wymieszaj sól, czosnek, bazylię, pieprz, sok z cytryny i oliwę. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 3

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE