Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka marchewkowa z morelami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • kilka marchewek
  • 2-3 sztuki morele z puszki
  • 1/2 sztuki garści płatków migdałowych
  • 1/2 sztuki garści rodzynek sułtańskich
  • cukier
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Następnie wrzuć je do garnka, podlej wodą, dopraw solą oraz cukrem i gotuj, aż będzie miękka.
  2. Morele pokrój w plasterki, a rodzynki sparz wrzącą wodą i odsącz.
  3. Do miski wrzuć marchewkę, morele, oraz rodzynki i wymieszaj. Wierzch sałatki posyp płatkami migdałowymi.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE