Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
4 sztuki łodygi selera naciowego
1 sztuka awokado
1 sztuka marchewka
1 sztuka jabłko
sok z cytryny
sól
pieprz
2 łyżki jogurtu naturalnego
klarowane masło
|
|
Sposób przyrządzania:
- Selera pokrój w mniejsze kawałki i podsmaż go na rogrzanym klarowanym maśle przez 10 minut. Następnie zdejmij z patelni i odstaw do przestygnięcia.
- Awokado obierz, usuń pestkę, a miąższ pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Marchewkę i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Do miski wrzuć przestudzony seler, awokado, marchew oraz jabłko. Dodaj jogurt naturalny, sól oraz pieprz i wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!