Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka marchewkowo-jabłkowa z awokado i selerem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki łodygi selera naciowego
  • 1 sztuka awokado
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka jabłko
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • klarowane masło

Sposób przyrządzania:

  1. Selera pokrój w mniejsze kawałki i podsmaż go na rogrzanym klarowanym maśle przez 10 minut. Następnie zdejmij z patelni i odstaw do przestygnięcia.
  2. Awokado obierz, usuń pestkę, a miąższ pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Marchewkę i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  3. Do miski wrzuć przestudzony seler, awokado, marchew oraz jabłko. Dodaj jogurt naturalny, sól oraz pieprz i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE