Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
50 dag pieczarek
50 dag mięsa mielonego
2 sztuki cebule
4 łyżki koncentratu pomidorowego
1/2 sztuki sałaty lodowej
3 sztuki duże pomidory
20 dag żółtego sera
1 sztuka puszka kukurydzy
1 sztuka puszka czerwonej fasoli
oliwa
1 opakowanie chipsów tortilla (nachos)
sól
pieprz
ostra mielona papryka
- Sos
330 ml gęstego jogurtu naturalnego
6 łyżek majonezu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso podsmaż na rozgrzanej oliwie razem z pokrojonymi cebulami. Następnie dodaj koncentrat, paprykę, sól oraz pieprz. Chwilę podsmaż wszystko, po czym odstaw do przestygnięcia. Osobno podsmaż pokrojone pieczarki.
- Składniki sosu dopraw papryką, pieprzem i solą. Wymieszaj.
- Sałatkę ułóż w misce warstwami: kawałki sałaty, pokrojone w kostkę pomidory, mięso, pieczarki, osączoną kukurydzę i fasolę. Polej sosem i posyp startym serem. Wokół ułóż nachosy, resztę rozkrusz i posyp wierzch sałatki.
Źródło przepisu: przyślij przepis!