Dzisiaj jest: Niedziela, 27.11.2022 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka mięsna z ogórkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę mięsną z ogórkami najlepiej podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki  ziemniaki
  • 6 łyżek  sos sojowy
  • 600 g  wołowina
    gotowana
  • 1 główka  sałata
    zielona, karbowana
  • 6 sztuk  ogórek konserwowy
    małe
  • 2 sztuki  cebula
  • 5 gałązek  koperek
  • 5 gałązek  natka pietruszki
    Sos:
  • 3 łyżki  zalewa z ogórków konserwowych
  • 3 łyżki  olej
  • 1 łyżka  ocet winny
  • 3 łyżki  bulion
  • 1 łyżka  musztarda
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • cukier
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki sosu. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  2. Ziemniaki obierz, ugotuj w wodzie z dodatkiem sosu sojowego. Następnie ostudź i pokrój w kostkę.
  3. Mięso posiekaj i przełóż do miski. Polej przygotowanym sosem i wstaw na 12 godzin do lodówki.
  4. 3 ogórki pokrój wzdłuż na ćwiartki, a 3 pozostałe w kostkę. Cebule obierz, posiekaj. Koperek i natkę umyj, posiekaj. Sałatę podziel na liście, opłucz.
  5. Ogórki, cebulę, ziemniaki, koperek i natkę dodaj do mięsa, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Liście sałaty rozłóż na talerzu i wyłóż na nie sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne


Przepis dodany przez:

Posty : 7

Przepisy: 53


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE