Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:

1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
2 sztuki ziemniaki
6 łyżek sos sojowy
600 g wołowina
gotowana
1 główka sałata
zielona, karbowana
6 sztuk ogórek konserwowy
małe
2 sztuki cebula
5 gałązek koperek
5 gałązek natka pietruszki
- Sos:
3 łyżki zalewa z ogórków konserwowych
3 łyżki olej
1 łyżka ocet winny
3 łyżki bulion
1 łyżka musztarda
sól
do smaku
pieprz
do smaku
cukier
do smaku
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- W miseczce wymieszaj wszystkie składniki sosu. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
- Ziemniaki obierz, ugotuj w wodzie z dodatkiem sosu sojowego. Następnie ostudź i pokrój w kostkę.
- Mięso posiekaj i przełóż do miski. Polej przygotowanym sosem i wstaw na 12 godzin do lodówki.
- 3 ogórki pokrój wzdłuż na ćwiartki, a 3 pozostałe w kostkę. Cebule obierz, posiekaj. Koperek i natkę umyj, posiekaj. Sałatę podziel na liście, opłucz.
- Ogórki, cebulę, ziemniaki, koperek i natkę dodaj do mięsa, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Liście sałaty rozłóż na talerzu i wyłóż na nie sałatkę.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!