Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 sztuka duży brokuł
20 dag sera z niebieską pleśnią
25 dag fileta z kurczaka
10 dag majonezu
10 dag suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
100 ml jogurtu typu greckiego
oregano
bazylia
1 łyżka przyprawy gyros
sól
pieprz
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Różyczki brokułu ugotuj al dente. Przestudź. Pomidory pokrój w paski, ser w kostkę. Wymieszaj wszystko razem.
- Filet pokrój w paski, obtocz w przyprawie i smaż na złoto. Przestudź mięso i ułóż na sałatce.
- Jogurt wymieszaj z majonezem, ziołami i rozdrobnionym czosnkiem. Dopraw. Polej sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!