Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka mięsno-serowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży brokuł
  • 20 dag  sera z niebieską pleśnią
  • 25 dag  fileta z kurczaka
  • 10 dag  majonezu
  • 10 dag  suszonych pomidorów
  • 2 ząbki  czosnku
  • 100 ml  jogurtu typu greckiego
  • oregano
  • bazylia
  • 1 łyżka  przyprawy gyros
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Różyczki brokułu ugotuj al dente. Przestudź. Pomidory pokrój w paski, ser w kostkę. Wymieszaj wszystko razem.
  2. Filet pokrój w paski, obtocz w przyprawie i smaż na złoto. Przestudź mięso i ułóż na sałatce.
  3. Jogurt wymieszaj z majonezem, ziołami i rozdrobnionym czosnkiem. Dopraw. Polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE