Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka duży brokuł
- 20 dag sera z niebieską pleśnią
- 25 dag fileta z kurczaka
- 10 dag majonezu
- 10 dag suszonych pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 100 ml jogurtu typu greckiego
- oregano
- bazylia
- 1 łyżka przyprawy gyros
- sól
- pieprz
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Różyczki brokułu ugotuj al dente. Przestudź. Pomidory pokrój w paski, ser w kostkę. Wymieszaj wszystko razem.
- Filet pokrój w paski, obtocz w przyprawie i smaż na złoto. Przestudź mięso i ułóż na sałatce.
- Jogurt wymieszaj z majonezem, ziołami i rozdrobnionym czosnkiem. Dopraw. Polej sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!