Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 150 g makaronu kokardki
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 2 sztuki pomidory
- 1 sztuka świeży ogórek
- 2 sztuki kabanosy
- 1 pęczek szczypiorku
- 50 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki majonezu
- sos czosnkowy do sałatek
- sól
- pieprz
- sałata do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i zostaw do ostygnięcia. Kukurydzę odsącz z zalewy. Pomidory oraz ogórki umyj i pokrój w grubszą kostkę. Kabanosy pokrój w grube plasterki. Szczypiorek umyj i posiekaj.
- Wszystkie składniki przełóż do miski i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Majonez wymieszaj ze śmietanką, dodaj sos czosnkowy, wymieszaj i polej sałatkę. Gotową sałatkę schłodź i podawaj na liściach sałaty.
Źródło przepisu: Twoje przepisy