Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 10 osób
Składniki
40 dag makaronu penne
40 dag pomidorków koktajlowych
8 sztuk filetów anchois w słonej zalewie
10 dag czarnych oliwek bez pestek
2 łyżki kaparów
5 dag startego parmezanu
6 łyżek oleju
5 łyżek octu balsamicznego
bazylia
sól
pieprz
cukier
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do ostygnięcia.
- Pomidorki umyj, przetnij na pół. Anchois osącz i pokrój w kawałki. Kapary osącz.
- Makaron wymieszaj z pomidorkami, anchois, kaparami, osączonymi oliwkami i olejem. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i octem balsamicznym. Posyp parmezanem i posiekaną bazylią.
Źródło przepisu: przyślij przepis!