Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka neapolitańska z anchois


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 40 dag  makaronu penne
  • 40 dag  pomidorków koktajlowych
  • 8 sztuk filetów anchois w słonej zalewie
  • 10 dag  czarnych oliwek bez pestek
  • 2 łyżki  kaparów
  • 5 dag  startego parmezanu
  • 6 łyżek  oleju
  • 5 łyżek  octu balsamicznego
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do ostygnięcia.
  2. Pomidorki umyj, przetnij na pół. Anchois osącz i pokrój w kawałki. Kapary osącz.
  3. Makaron wymieszaj z pomidorkami, anchois, kaparami, osączonymi oliwkami i olejem. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i octem balsamicznym. Posyp parmezanem i posiekaną bazylią.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE