Dzisiaj jest: Środa, 08.07.2020 Imieniny: Elżbiety i Prokopa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka nicejska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 1/2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 4 sztuki liście sałaty
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1/2 sztuki ogórka
  • 1/2 sztuki pomidora
  • sos vinaigrette

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę umyj, osusz i wyłóż na talerz. Ogórek pokrój w plastry, pomidor w ćwiartki, paprykę w kostkę, a cebulę w krążki.
  2. Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i pokrój w ćwiartki. Tuńczyka i fasolę odsącz z zalewy.
  3. Na sałacie ułóż ogórek, pomidor, paprykę, cebulę, jajko, tuńczyka oraz fasolę. Wierzch polej sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.20 Ocen: 3

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE