Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka puszka tuńczyka
- 1/2 sztuki puszki czerwonej fasoli
- 1 sztuka jajko
- 1 sztuka czerwona cebula
- 4 sztuki liście sałaty
- 1/2 sztuki żółtej papryki
- 1/2 sztuki ogórka
- 1/2 sztuki pomidora
- sos vinaigrette
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę umyj, osusz i wyłóż na talerz. Ogórek pokrój w plastry, pomidor w ćwiartki, paprykę w kostkę, a cebulę w krążki.
- Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i pokrój w ćwiartki. Tuńczyka i fasolę odsącz z zalewy.
- Na sałacie ułóż ogórek, pomidor, paprykę, cebulę, jajko, tuńczyka oraz fasolę. Wierzch polej sosem.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza