Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka melon
miodowy - 1 sztuka mango
- 1 sztuka pomarańcza
- 1 sztuka banan
- 10 sztuk orzechy włoskie
- 3 łyżki płatki migdałowe
- 2 łyżki miód
wielokwiatowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na patelni rozpuść miód. Kiedy pojawią się bąbelki, wrzuć orzechy włoskie. Mieszaj przez 1 minutę. Następnie zdejmij z patelni i ostudź. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut.
- Obierz owoce. Banan pokrój w plasterki, mango i melona w kostkę, pomarańcze pokrój w ćwiartki.
- Wszystkie owoce wymieszaj ze sobą, nałóż do miseczki i całość posyp kruszonką orzechową.
Źródło przepisu: Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"