Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki grejpfrut
czerwony2 sztuki pomarańcze
1/2 sztuki awokado
1 łyżeczka sok z cytryny
1/2 pęczki rzodkiewki
1 garść rukola
- Sos:
3 łyżki sok z grejpfruta i pomarańczy
1 łyżka miód
1 łyżka ocet winny
czerwony3 łyżki oliwa
imbir
do smakusól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z każdego owocu odetnij z końcówki plastry. Następnie zetnij skórę z białą częścią i pokrój owoce w plastry.
- Awokado pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w plasterki.
- W misce wymieszaj sok, ocet, miód i oliwę. Dopraw do smaku.
- Plastry owoców ułóż na półmisku. Posyp awokado, rzodkiewką i umytą rukolą. Polej wszystko sosem.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia