Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki ogórki gruntowe
- 1 sztuka pomidor
- 1/2 sztuki czerwonej papryki
- 1 sztuka cebula
- 1 łyżka oleju
- 2 sztuki gałązki koperku
- 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
- 3 łyżki soku z cytryny
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ogórki pokrój w plasterki, wrzuć do miski i skrop sokiem z cytryny. Dodaj posiekany koperek, wymieszaj i odstaw na 15 minut.
- Pomidory umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
- Pomidory, paprykę i cebulę dodaj do ogórka. Posyp posiekaną natką i wymieszaj. Dodaj olej, łyżkę soku z cytryny i sól. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia