Dzisiaj jest: Piątek, 30.09.2022 Imieniny: Zofii i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka pełna witamin


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki ogórki gruntowe
  • 1 sztuka pomidor
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  oleju
  • 2 sztuki gałązki koperku
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki  soku z cytryny
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki pokrój w plasterki, wrzuć do miski i skrop sokiem z cytryny. Dodaj posiekany koperek, wymieszaj i odstaw na 15 minut.
  2. Pomidory umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
  3. Pomidory, paprykę i cebulę dodaj do ogórka. Posyp posiekaną natką i wymieszaj. Dodaj olej, łyżkę soku z cytryny i sól. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE