Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka pełna witamin


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 400 g  pomidorów
  • 200 g  rukoli
  • 2-3 sztuki posiekane dymki
  • 50 g  czarnych oliwek
  • 6 łyżek  oliwy
  • 2 łyżki  octu winnego
  • 1 łyżka  musztardy francuskiej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory pokrój w kostkę i wymieszaj z rukolą. Następnie dodaj posiekane dymki oraz pokrojone w plasterki oliwki.
  2. Oliwę wymieszaj z octem winnym oraz musztardą. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Gotowym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE