Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
400 g pieczarek
3 sztuki ogórki zielone
1 sztuka puszka kukurydzy
1 pęczek szczypiorku
2 sztuki ogórki kiszone
3 łyżki majonezu
sól
pieprz
zielenina do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki umyj i gotuj w osolonym wrzątku przez 10 minut. Następnie odcedź, odciśnij w ręczniku papierowym. Grzyby pokrój w kostkę i włóż do miski.
- Kukurydzę osącz z zalewy. Ogórki zielone i kiszone oczyść, pokrój w kostkę i odciśnij z nadmiaru soku. Szczypiorek oczyść i drobno posiekaj. Składniki dodaj do pieczarek.
- Do wszystkich składników dodaj majonez, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj. Udekoruj sałatkę zieleniną i schłodź przed podaniem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników