Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka pieczarkowa z ogórkami i kukurydzą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 400 g  pieczarek
  • 3 sztuki ogórki zielone
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 2 sztuki ogórki kiszone
  • 3 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz
  • zielenina do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki umyj i gotuj w osolonym wrzątku przez 10 minut. Następnie odcedź, odciśnij w ręczniku papierowym. Grzyby pokrój w kostkę i włóż do miski.
  2. Kukurydzę osącz z zalewy. Ogórki zielone i kiszone oczyść, pokrój w kostkę i odciśnij z nadmiaru soku. Szczypiorek oczyść i drobno posiekaj. Składniki dodaj do pieczarek.
  3. Do wszystkich składników dodaj majonez, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj. Udekoruj sałatkę zieleniną i schłodź przed podaniem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE