Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
500 g pomidory
100 g oliwki
zielone nadziewane papryką150 g ser feta
3 sztuki dymka ze szczypiorkiem
3 łyżki oliwa
2 łyżeczki sok z cytryny
1 łyżeczka tymianek
suszonypieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory sparz, obierz i pokrój w plastry. Oliwki pokrój w plasterki, a ser w kostkę. Oczyszczone i opłukane dymki posiekaj razem ze szczypiorkiem.
- Na talerzu ułóż plastry pomidorów, ser, oliwki, cebuli i szczypior. Skrop wszystko sokiem z cytryny, polej oliwą, posyp tymiankiem i pieprzem.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne