Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka brokuł
- 2 sztuki pomidory
- garść łuskanego słonecznika
- 2 sztuki połówki suszonego pomidora w oleju
- 70 g sera feta
- 5-6 sztuk dużych pieczarek
- 1 łyżka oleju do smażenia
- świeżo mielony pieprz kolorowy
- świeżo mielona sól morska
- 3 łyżki oleju z dyni
- szczypiorek do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuła podziel na różyczki, ugotuj na półtwardo i wystudź. Pieczarki umyj, pokrój w plastry i usmaż na łyżce oleju, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
- Słonecznik zrumień na suchej patelni. Pomidory umyj, osusz i pokrój na mniejsze części. Suszone pomidory pokrój w paski, a ser feta w kostkę.
- Tak przygotowane składniki układaj naprzemiennie w naczyniu. Całość dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem kolorowym oraz solą i polej olejem z dyni.
- Przed podaniem sałatkę posyp pokrojonym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników