Dzisiaj jest: Środa, 04.12.2024 Imieniny: Barbary i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka pomidorowo-brokułowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 2 sztuki pomidory
  • garść łuskanego słonecznika
  • 2 sztuki połówki suszonego pomidora w oleju
  • 70 g  sera feta
  • 5-6 sztuk dużych pieczarek
  • 1 łyżka  oleju do smażenia
  • świeżo mielony pieprz kolorowy
  • świeżo mielona sól morska
  • 3 łyżki  oleju z dyni
  • szczypiorek do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuła podziel na różyczki, ugotuj na półtwardo i wystudź. Pieczarki umyj, pokrój w plastry i usmaż na łyżce oleju, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
  2. Słonecznik zrumień na suchej patelni. Pomidory umyj, osusz i pokrój na mniejsze części. Suszone pomidory pokrój w paski, a ser feta w kostkę.
  3. Tak przygotowane składniki układaj naprzemiennie w naczyniu. Całość dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem kolorowym oraz solą i polej olejem z dyni.
  4. Przed podaniem sałatkę posyp pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE