Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka brokuł
2 sztuki pomidory
garść łuskanego słonecznika
2 sztuki połówki suszonego pomidora w oleju
70 g sera feta
5-6 sztuk dużych pieczarek
1 łyżka oleju do smażenia
świeżo mielony pieprz kolorowy
świeżo mielona sól morska
3 łyżki oleju z dyni
szczypiorek do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuła podziel na różyczki, ugotuj na półtwardo i wystudź. Pieczarki umyj, pokrój w plastry i usmaż na łyżce oleju, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
- Słonecznik zrumień na suchej patelni. Pomidory umyj, osusz i pokrój na mniejsze części. Suszone pomidory pokrój w paski, a ser feta w kostkę.
- Tak przygotowane składniki układaj naprzemiennie w naczyniu. Całość dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem kolorowym oraz solą i polej olejem z dyni.
- Przed podaniem sałatkę posyp pokrojonym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników