Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
6 sztuk pomidory
1 sztuka pomarańcze
2 sztuki cebula czerwona
średnie5 listków mięta
świeża5 listków oregano
świeżepieprz
świeżo mielony, do smaku
- Sos winegret:
3 łyżki oliwa z oliwek
1/2 sztuki sok z pomarańczy
1 łyżeczka sok z cytryny
sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój. Cebule obierz, pokrój w piórka, sparz. Pomarańczę obierz ze skórki, podziel na plasterki.
- W misce wymieszaj składniki winegretu, polej nim warzywa i owoce. Wymieszaj. Posyp świeżo mielonym pieprzem i listkami ziół.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne