Dzisiaj jest: Sobota, 04.07.2020 Imieniny: Teodora i Innocentego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka porowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  białej części porów
  • 30 dag  jabłek
  • 30 dag  ogórków kiszonych
  • 5 sztuk jajek
  • puszka groszku
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pory oczyść, umyj, pokrój w cienkie półplasterki. Następnie dopraw solą i odstaw na 30 minut.
  2. Jabłka obierz, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Groszek dokładnie odsącz z zalewy. Ogórki kiszone pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w kostkę. Tak przygotowane składniki dodaj do pora.
  3. Następnie dodaj majonez oraz jogurt, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE