Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
50 dag białej części porów
30 dag jabłek
30 dag ogórków kiszonych
5 sztuk jajek
puszka groszku
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pory oczyść, umyj, pokrój w cienkie półplasterki. Następnie dopraw solą i odstaw na 30 minut.
- Jabłka obierz, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Groszek dokładnie odsącz z zalewy. Ogórki kiszone pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w kostkę. Tak przygotowane składniki dodaj do pora.
- Następnie dodaj majonez oraz jogurt, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników