Dzisiaj jest: Wtorek, 29.11.2022 Imieniny: Błażeja i Saturnina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka rozmaitości


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 150 g  kapusty pekińskiej
  • 1/4 sztuki puszki kukurydzy
  • 10 sztuk oliwek
  • 100 g  surowej czerwonej papryki
  • 3 łyżki  jogurtu
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 ząbek  czosnku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę pekińską umyj, osusz i porwij liście do miski. Kukurydzę i oliwki odcedź z zalewy. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wysyp na liście kapusty.
  2. Czosnek obierz, rozgnieć i wymieszaj z jogurtem i majonezem. Powstałym sosem polej sałatkę, wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE