Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.09.2020 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka rozmaitości


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 150 g  kapusty pekińskiej
  • 1/4 sztuki puszki kukurydzy
  • 10 sztuk oliwek
  • 100 g  surowej czerwonej papryki
  • 3 łyżki  jogurtu
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 ząbek  czosnku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę pekińską umyj, osusz i porwij liście do miski. Kukurydzę i oliwki odcedź z zalewy. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wysyp na liście kapusty.
  2. Czosnek obierz, rozgnieć i wymieszaj z jogurtem i majonezem. Powstałym sosem polej sałatkę, wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE