Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 150 g kapusty pekińskiej
- 1/4 sztuki puszki kukurydzy
- 10 sztuk oliwek
- 100 g surowej czerwonej papryki
- 3 łyżki jogurtu
- 1 łyżka majonezu
- 1 ząbek czosnku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę pekińską umyj, osusz i porwij liście do miski. Kukurydzę i oliwki odcedź z zalewy. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wysyp na liście kapusty.
- Czosnek obierz, rozgnieć i wymieszaj z jogurtem i majonezem. Powstałym sosem polej sałatkę, wymieszaj.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka