Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
500 g sola
sok z cytryny
do smaku3 łyżki oregano
posiekane2 sztuki papryka czerwona
1 kostka bulion warzywny
2 sztuki korniszony
sól
do smakupieprz
do smaku1 łyżeczka musztarda
3 łyżki oliwa
1 łyżka ocet winny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z kostki warzywnej przygotuj 1,5 szklanki bulionu i zalej nim rybę doprawioną sokiem z cytryny. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut. Następnie zostaw do ostygnięcia.
- Przestudzoną rybę wyjmij z bulionu, odsącz i podziel na mniejsze kawałki.
- Paprykę opal nad gazem, obierz ze skórki, a miąższ pokrój w paski. Korniszony pokrój w kostkę.
- W miseczce wymieszaj musztardę, oliwę i ocet. Dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano.
- Do miski włóż przygotowane wcześniej składniki sałatki i zalej je sosem. Wymieszaj. Przed podaniem schłodź w lodówce przez 60 minut.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne