Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:


1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
300 sztuk mintaj
filety
1 pęczek włoszczyzna
1 szklanka groszek konserwowy
1 kawałek seler korzeniowy
1 sztuka cebula
2 łyżki musztarda
1 garść śliwki
marynowane
1/2 szklanki majonez
2 łyżki natka pietruszki
posiekana
2 sztuki jajka
cukier
do smaku
sól
do smaku
pieprz
do smaku
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Włoszczyznę oczyść, włóż do garnka, zalej wodą i ugotuj wywar. Do wrzącego wywaru włóż opłukaną rybę i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie zdejmij garnek z ognia, ostudź, wyjmij rybę i pokrój na mniejsze kawałki.
- Seler i cebulę umyj, obierz, opłucz i zetrzyj na tarce. Skrop zalewą z marynowanych śliwek. Śliwki pokrój w paski.
- W misce wymieszaj rybę, groszek, seler, cebulę i śliwki. Musztardę wymieszaj z majonezem, dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
- Sałatkę wymieszaj z sosem. Włóż do salaterki. Posyp posiekaną natką oraz ugotowanymi na twardo i posiekanymi jajkami.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!