Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 szklanka ryż
ugotowany na sypko - 1/2 puszki kukurydza konserwowa
- 1 sztuka cebula biała
- 2 łyżki seler korzeniowy
marynowany - 1 sztuka papryka czerwona
- 4 sztuki jajka
- 1 pęczek koperek
- 1/3 szklanki sos winegret
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę i paprykę umyj, obierz i drobno posiekaj. Jajka ugotuj na twardo. Kukurydzę i seler osącz z zalewy.
- Do miski wsyp ryż, dodaj warzywa i wymieszaj. Wierzch polej winegretem, posyp posiekanym koperkiem. Na koniec ułóż jajka pokrojone w ćwiartki.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa