Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka ryżowa z kukurydzą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka ryżowa z kukurydzą to przepis na smaczną i szybką przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  ryż
    ugotowany na sypko
  • 1/2 puszki  kukurydza konserwowa
  • 1 sztuka  cebula biała
  • 2 łyżki  seler korzeniowy
    marynowany
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 4 sztuki  jajka
  • 1 pęczek  koperek
  • 1/3 szklanki  sos winegret

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i paprykę umyj, obierz i drobno posiekaj. Jajka ugotuj na twardo. Kukurydzę i seler osącz z zalewy.
  2. Do miski wsyp ryż, dodaj warzywa i wymieszaj. Wierzch polej winegretem, posyp posiekanym koperkiem. Na koniec ułóż jajka pokrojone w ćwiartki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE