Dzisiaj jest: Wtorek, 14.07.2020 Imieniny: Marceliny i Bonawentury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka ryżowa z kukurydzą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka ryżowa z kukurydzą to przepis na smaczną i szybką przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  ryż
    ugotowany na sypko
  • 1/2 puszki  kukurydza konserwowa
  • 1 sztuka  cebula biała
  • 2 łyżki  seler korzeniowy
    marynowany
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 4 sztuki  jajka
  • 1 pęczek  koperek
  • 1/3 szklanki  sos winegret

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i paprykę umyj, obierz i drobno posiekaj. Jajka ugotuj na twardo. Kukurydzę i seler osącz z zalewy.
  2. Do miski wsyp ryż, dodaj warzywa i wymieszaj. Wierzch polej winegretem, posyp posiekanym koperkiem. Na koniec ułóż jajka pokrojone w ćwiartki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE