Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 szklanki ugotowanego na sypko ryżu
- 300 g mieszanki owoce morza
- 1 sztuka cebula
- 2 łyżki sklarowanego masła
- 3 łyżki sosu sojowego
- sok z cytryny
- 3 łyżki pokrojonej fasolki szparagowej
- 3 łyżki pasków papryki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na patelni rozgrzej łyżkę masła i podsmaż posiekaną cebulę. Następnie dodaj owoce morza, paprykę i fasolkę. Podsmaż wszystko razem i skrop sokiem z cytryny.
- Na czystej patelni rozgrzej pozostałe masło. Wrzuć ugotowany ryż, dopraw sosem sojowym i lekko obsmaż.
- Na talerzach rozłóż ryż. Na wierzch wyłóż owoce morza, wymieszaj i udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: Twoje przepisy