Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka ryżowa z owocami morza


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 szklanki  ugotowanego na sypko ryżu
  • 300 g  mieszanki owoce morza
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  sklarowanego masła
  • 3 łyżki  sosu sojowego
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki  pokrojonej fasolki szparagowej
  • 3 łyżki  pasków papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i podsmaż posiekaną cebulę. Następnie dodaj owoce morza, paprykę i fasolkę. Podsmaż wszystko razem i skrop sokiem z cytryny.
  2. Na czystej patelni rozgrzej pozostałe masło. Wrzuć ugotowany ryż, dopraw sosem sojowym i lekko obsmaż.
  3. Na talerzach rozłóż ryż. Na wierzch wyłóż owoce morza, wymieszaj i udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE