Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 szklanka ryż
ugotowany na sypkosok z cytryny
do smakumusztarda
do smaku100 g kurczak
ugotowany, bez skóry1 sztuka pomarańcze
1/2 szklanki orzechy włoskie
1 łyżka estragon
posiekany, zielonysól
do smakupieprz
do smaku3 łyżki oliwa z oliwek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż przełóż do miski. Następnie skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem, polej oliwą i dodaj musztardę. Wymieszaj wszystko dokładnie, przykryj i odstaw na 30 minut do lodówki.
- Pomarańczę obierz, pokrój w kostkę i oczyść z pestek. Mięso z kurczaka pokrój w kostkę i wymieszaj z pomarańczą i estragonem. Na koniec dodaj przygotowany wcześniej ryż i delikatnie wszystko wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa