Dzisiaj jest: Piątek, 25.09.2020 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka ryżowa z szynką i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki woreczki ryżu
  • 20 dag  szynki konserwowej lub gotowanej
  • 1 sztuka duży szklarniowy ogórek
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka mała cebula
  • 4 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź. Włóż do miski i odstaw do wystygnięcia.
  2. Cebulę obierz, z papryk usuń gniazda nasienne. Cebulę, papryki oraz ogórek pokrój w małą kostkę, a szynkę w nieco większą. Dodaj do ryżu. Kukurydzę osącz z zalewy, wsyp do reszty składników.
  3. Sałatkę wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE