Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
2 sztuki woreczki ryżu
20 dag szynki konserwowej lub gotowanej
1 sztuka duży szklarniowy ogórek
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka zielona papryka
1 sztuka puszka kukurydzy
1 sztuka mała cebula
4 łyżki majonezu
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź. Włóż do miski i odstaw do wystygnięcia.
- Cebulę obierz, z papryk usuń gniazda nasienne. Cebulę, papryki oraz ogórek pokrój w małą kostkę, a szynkę w nieco większą. Dodaj do ryżu. Kukurydzę osącz z zalewy, wsyp do reszty składników.
- Sałatkę wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!