Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 3 opakowania mix sałat
- 1 garść szpinak
listki - 2 sztuki marchew
młoda - 10 sztuk rzodkiewki
- 1/2 sztuki ogórek zielony
wężowy - 1/2 sztuki cebula czerwona
- 1 garść kiełki
- 1 sztuka jajka
ugotowane na twardo - 1 sztuka pomidory
- 1 opakowanie grzanki
czosnkowe
- Sos:
- 5 łyżek oliwa
- 1 łyżka ocet z białego wina
- 2 łyżki miód
płynny - 1 łyżka musztarda
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę i szpinak przełóż do miski. Marchew, rzodkiewki i ogórek umyj, osusz i pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w jak najcieńsze piórka. Wszystko razem z kiełkami wyłóż na sałatę ze szpinakiem. Na wierzch sałatki połóż ćwiartki jajka i pomidora.
- Składniki sosu dokładnie wymieszaj. Polej sałatkę i posyp grzankami. Sałatkę podawaj od razu po przygotowaniu.
Źródło przepisu: Moje gotowanie