Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
20 dag jasnych winogron
20 dag ciemnych winogron
30 dag żółtego sera
15 dag orzechów włoskich
1 sztuka czerwona cebula
1/2 sztuki pęczka cienkiego szczypiorku
1 łyżka miodu
6 łyżek oleju
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Winogrona umyj, przekrój na połówki i usuń pestki. Orzechy upraż na suchej patelni. Ser pokrój w słupki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj.
- Do miski wrzuć wszystkie składniki. Polej sosem przygotowanym z oleju wymieszanego z miodem, sokiem z cytryny, szczyptą soli oraz pieprzu. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy