Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
10 dag żółtego sera
10 dag chudego białego sera
2 sztuki średnie pomidory
2 sztuki listki sałaty lodowej
1/2 sztuki małej cebuli
1 łyżeczka suszonej bazylii
1 łyżka oliwy
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ser żółty pokrój w małą kostkę i ułóż na talerzu. Na serze rozłóż liście sałaty lodowej, porwane na mniejsze kawałki.
- Pomidory umyj, osusz, pokrój w kostkę i wymieszaj z drobno posiekaną cebulą. Wyłóż pomidory na sałatę.
- Sałatkę dopraw do smaku bazylią, solą oraz pieprzem i polej oliwą. Wymieszaj. Wierzch posyp pokruszonym białym serem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka