Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka śledziowa z buraczkami i jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę śledziową z buraczkami najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 4 sztuki  śledź
    matiasy
  • 2 sztuki  jabłka
    czerwone
  • 5 sztuk  buraki czerwone
  • 4 łyżki  jogurt naturalny
  • 2 łyżki  majonez
  • pieprz
    świeżo zmielony, do smaku
  • 5 gałązek  koperek
  • 2 łyżki  orzechy włoskie
    posiekane

Sposób przyrządzania:

  1. Jeśli śledzie są bardzo słone, namocz je w wodzie lub mleku. Osusz i pokrój na niewielkie kawałki.
  2. Buraki wyszoruj i gotuj w łupinach przez 2 godziny. Ugotowane buraki przelej zimną, wodą, obierz i pokrój w dużą kostkę. Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne i razem ze skórką pokrój w słupki.
  3. Do miski wrzuć buraki oraz jabłka. Wymieszaj z jogurtem i majonezem, dopraw do smaku pieprzem. Dodaj pokrojone śledzie, posyp orzechami i udekoruj koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE