Dzisiaj jest: Czwartek, 13.05.2021 Imieniny: Roberta i Serwacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sałatka śledziowa z gruszką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki płaty fileta śledziowego matias z zalewy solnej
  • mleko
  • 2 sztuki płaty fileta śledziowego a la łosoś z zalewy olejowej
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka świeży ogórek
  • 1 sztuka gruszka
  • świeży szczypior
  • świeżo zmielony pieprz
  • zioła prowansalskie
  • lubczyk
  • bazylia
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Matiasy włóż do miski, zalej mlekiem i odstaw na 2 godziny. Po tym czasie pokrój je w dość szerokie pasy. Płaty a la łosoś również pokrój w paski.
  2. Cebulę obierz, przetnij na pół i pokrój w półplasterki. Przelej wrzątkiem. Ogórka umyj, pokrój w kostkę. Gruszkę umyj, pokrój w kostkę i wymieszaj z ogórkiem i posiekanym szczypiorkiem.
  3. Płaty śledziowe oprósz pieprzem i ziołami. Wrzuć je do ogórka, szczypiorku, gruszki i cebuli. Skrop wszystko oliwą. Delikatnie wymieszaj i odstaw na 2 godziny. Przed podaniem ponownie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE