Dzisiaj jest: Sobota, 13.07.2024 Imieniny: Ernesta i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka śledziowa z jabłkiem i porem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki płaty śledziowe w occie
  • 1 sztuka por
  • 1/2 sztuki jabłka
  • 1 pęczek  koperku
  • 270 g  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • kilka korniszonów

Sposób przyrządzania:

  1. Por dokładnie oczyść. Przekrój go wzdłuż na 2 części i posiekaj na drobne półksiężyce. Przelej na sicie wrzątkiem i zostaw by ostygł.
  2. Płaty śledziowe opłucz i pokrój w kostkę. Korniszony i obraną połowę jabłka pokrój na małe kawałki.
  3. Do miski z porem dodaj pokrojone śledzie, korniszony oraz jabłko. Koperek posiekaj i posyp nim składniki umieszczone w misce.
  4. Na koniec dodaj 270 g śmietany i wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem. Podawaj ze świeżym pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE