Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka śledziowa z jabłkiem i porem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki płaty śledziowe w occie
  • 1 sztuka por
  • 1/2 sztuki jabłka
  • 1 pęczek  koperku
  • 270 g  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • kilka korniszonów

Sposób przyrządzania:

  1. Por dokładnie oczyść. Przekrój go wzdłuż na 2 części i posiekaj na drobne półksiężyce. Przelej na sicie wrzątkiem i zostaw by ostygł.
  2. Płaty śledziowe opłucz i pokrój w kostkę. Korniszony i obraną połowę jabłka pokrój na małe kawałki.
  3. Do miski z porem dodaj pokrojone śledzie, korniszony oraz jabłko. Koperek posiekaj i posyp nim składniki umieszczone w misce.
  4. Na koniec dodaj 270 g śmietany i wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem. Podawaj ze świeżym pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE