Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka śledziowa z pomarańczami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  filetów śledziowych solonych
  • 1 szklanka  mleka
  • 1 sztuka winne jabłko
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 1 sztuka kiszony ogórek
  • 1 sztuka cebula
  • 4 łyżki  majonezu
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie zalej mlekiem i odstaw na 2 godziny. Następnie wyjmij, osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Jabłko umyj, osusz i pokrój w kostkę. Pomarańczę oraz cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  3. Majonez przełóż do miski. Dodaj sok z cytryny, cukier, sól oraz pieprz i wymieszaj.
  4. Do miski wrzuć owoce, ogórek i cebulę. Dodaj sos majonezowy i wymieszaj.
  5. 3/4 śledzi ułóż na półmisku, zalej sosem owocowo-warzywnym. Na wierzch wyłóż pozostałe śledzie. Wstaw sałatkę na 2 godziny do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE