Dzisiaj jest: Czwartek, 02.07.2020 Imieniny: Marii i Urbana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka sushi


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

japońska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  ryżu białego długoziarnistego
  • 200 g  wędzonego łososia sałatkowego
  • ogórek sałatkowy
  • 1 główka  sałaty o niewielkich liściach
  • 2 łyżki  octu ryżowego
  • 1/2 łyżeczki  chrzanu wasabi
  • 2 łyżeczki  sosu sojowego
  • 1 łyżeczka  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do ostudzenia.
  2. Ogórek obierz i pokrój w kostkę. Połącz z ryżem i łososiem. Lekko wymieszaj.
  3. Przygotuj dressing z octu, wasabi, sosu sojowego i oliwy. Wymieszaj z sałatką. Rozłóż ją na liściach sałaty.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE