Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 10 osób
Składniki
- 1/2 kg filetów z kurczaka
- 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
- 1 sztuka papryka
- 3 sztuki pomidory
- 15 dag fety w kostkach z oliwkami i czosnkiem
- 25 dag sera żółtego
- 100 g mieszanki sałat z rukolą
- 6 sztuk ogórków kiszonych
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 1 sztuka mała kapusta pekińska
- kilka łyżek majonezu
- sól
- pieprz
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą oraz przyprawą i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Warzywa umyj. Kapustę i paprykę pokrój w cienkie paski. Pomidory i ogórki pokrój w kostkę. Kukurdzę odsącz z zalewy. Wszystkie warzywa wrzuć do miski. Dodaj sałatę, kurczaka oraz starty żółty ser.
- Na koniec dołóż majonez i wymieszaj. Wierzch sałatki posyp fetą z oliwkami.
Źródło przepisu: przyślij przepis!