Dzisiaj jest: Środa, 19.01.2022 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka szparagowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała kapusta pekińska
  • 300 g  ugotowanych białych szparagów
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 łyżki  jogurtu greckiego
  • 1 łyżka  majonezu
  • sos grecki do sałatek
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę i paprykę umyj, osusz. Kapustę posiekaj. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Ugotowane szparagi również pokrój.
  2. Wszystkie składniki przełóż do salaterki, dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i dopraw do smaku sosem greckim i pieprzem.
  3. Majonez wymieszaj z jogurtem. Polej sosem sałatkę, wymieszaj i udekoruj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE