Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka mała kapusta pekińska
300 g ugotowanych białych szparagów
1 sztuka puszka kukurydzy
1 sztuka czerwona papryka
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka majonezu
sos grecki do sałatek
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę i paprykę umyj, osusz. Kapustę posiekaj. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Ugotowane szparagi również pokrój.
- Wszystkie składniki przełóż do salaterki, dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i dopraw do smaku sosem greckim i pieprzem.
- Majonez wymieszaj z jogurtem. Polej sosem sałatkę, wymieszaj i udekoruj.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników