Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1-2 sztuki garście liści szpinaku
4-5 sztuk kromek chleba pszennego
10 sztuk kwiatów bratka
1/2 główki sałaty
2 sztuki pomidory
1 sztuka ogórek
1 opakowanie ziół do sałatek
2 łyżki masła
4 łyżki oliwy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę i szpinak umyj dokładnie i zostaw na sicie do odsączenia. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w duże cząstki. Ogórek obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę.
- Chleb pokrój w kostkę, wrzuć na rozgrzane na patelni masło. Posyp ziołami do sałatek i zrumień.
- Liście sałaty porwij na kawałki, dodaj szpinak, pomidory, ogórek i grzanki. Polej wszystko oliwą wymieszaną z ziołami do sałatek. Na wierzchu ułóż umyte kwiaty bratka.
Źródło przepisu: przyślij przepis!