Dzisiaj jest: Czwartek, 28.05.2020 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka szpinakowa z truskawkami i serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i serem to oryginalne połączenie smaków. Sałatkę najlepiej jest spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 garści  szpinak
    młodych liści
  • 10 sztuk  truskawki
    duże
  • 100 g  ser feta
  • 2 łyżki  pestki dyni
  • 3 łyżki  ocet balsamiczny
  • 2 łyżki  oliwa z oliwek
  • sól
    do smaku
  • 1 szczypta  pieprz
    świeżo zmielony

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak umyj, osusz. Truskawki oczyść z szypułek, umyj, osusz.
  2. Liście szpinaku rozłóż na talerzach. Truskawki pokrój w ćwiartki i ułóż na szpinaku. Wierzch posyp pokruszonym serem i pestkami dyni.
  3. W miseczce wymieszaj ocet balsamiczny z oliwą z oliwek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj. Przygotowanym sosem polej sałatkę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE